Product review: Studentendrukwerk Foto op Dibond

Vlak voor de feestdagen werd ik benaderd door Studentendrukwerk. Het moederbedrijf van Studentendrukwerk is de Fotofabriek alwaar ik al eerder een product review voor heb mogen schrijven. Deze is hier te vinden. Zoals je kan lezen was ik destijds niet heel erg onder de indruk. Ik ben dan ook benieuwd of dat bij Studentendrukwerk anders is.

Op de overzichtelijke website vind je alle producten en dat zijn er nogal wat. Van fotoboek tot mok, van verslag tot spandoek maar ook een afdruk op aluminium, hout of ander materiaal behoord tot de mogelijkheden. Ook bedrukken ze kleding.

Ik koos voor een foto op Dibond. Ik was net terug van een reis naar IJsland en had een foto in gedachten welke mooi kan uitpakken op het dit materiaal.

Op de website van Studentendrukwerk wordt goed het verschil uitgelegd tussen een afdruk op Aluminium of Dibond, dat doen ze naar mijn mening erg goed. Het is belangrijk dat je als consument goed voorgelicht wordt en dat hebben ze hier wel begrepen!

Het bestelproces is simpel en recht door zee. Tijdens het uploaden krijg ik netjes een melding dat de foto niet voldoet aan de eisen, heel goed deze check! Middels de aanlever specificaties welke eenvoudig te vinden zijn:

Vind ik alsnog snel het juiste formaat en wordt de upload alsnog succesvol voltooid. De productie en levering was ondanks de feestdagen erg vlot.

Opmerkelijk is wel dat in de bevestigingsmail aangegeven wordt dat er door PostNL geleverd wordt maar ik uiteindelijk een T&T van DHL krijg. Met deze laatste heb ik helaas erg slechte ervaringen zo ook deze keer. Mijn product werd op een verkeerd adres afgeleverd (terwijl ik een mail krijg dat er succesvol op mijn thuisadres is geleverd). Later blijkt dat het pakketje bij de buren buiten in de regen is geplaatst terwijl ook zij thuis waren. Wanneer het dan als volgt verpakt is dan kan dat nadelig uitpakken:

Mijn tip aan Studentendrukwerk: geen leveringen meer via DHL en zorg ervoor dat wat in je bevestigingsmail staat ook klopt.

Gelukkig is het binnen in de doos wel goed voor elkaar. De afdruk is verpakt in folie en de randen voorzien van stoot strips:


Eenmaal uitgepakt verdwijnt de nare smaak van de levering als sneeuw voor de zon, wat een prachtige afdruk!

De kleuren komen prima overeen met het origineel en de afdruk is vol detail zoals te zien is in onderstaande close-up

Bij een dergelijke afdruk gaan details vaak verloren vanwege de ondergrond. Dat valt hier heel erg mee, sterker nog ik vraag me af of het wel beter kan?

Ook de bijgeleverde bevestiging`s materialen zijn dik in orde. Stevig materiaal voorzien van een schroef, plug en een duidelijke uitleg.

Lang verhaal kort: ik kan in ieder geval voor een afdruk op Dibond Studentendrukwerk van harte aanbevelen.

Goede website, duidelijke uitleg, snelle levering en een kwalitatief zeer goede afdruk!