Welkom op mijn website!

Graag wil ik vertellen hoe ik begonnen ben met fotografie en daarnaast mijzelf voorstellen.

Ik ben vanwege mijn werk in de ICT altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en gadgets. Met betrekking tot een fototoestel bleef dat altijd beperkt tot het uitzoeken en adviseren van andere personen.

Toen ik samen ging wonen kwam de eerste camera, een compact van HP. Deze werd al snel vervangen door een bridge camera. Hiermee kon ik al beter uit de voeten maar ook hier was ik alweer snel op uitgekeken. Zo bleek het fotograferen van vissen in een aquarium toch erg lastig met voorgaande camera`s. Via een vriend kwam ik in aanraking met een spiegel reflex camera wat meer perspectief bood.

Tijdens onze eerste reis naar China in 2006 heb ik dan ook mijn eerste DSLR gekocht, een Canon Eos 350D. Dit is inmiddels alweer heel wat jaren geleden. In de opvolgende jaren heb ik verschillende onderwerpen gefotografeerd, dieren, landschappen, gebouwen zo`n beetje alles wat voor de lens kwam.

Informatie haalde en deelde ik via internet en later via diverse fora. Daarnaast ben ik een aantal jaren lid geweest van een fotoclub waar ik veel geleerd heb.

Sinds een aantal jaren ben ik zeer actief met fotograferen. Met grote regelmaat wordt er wel iets gefotografeerd. Mijn interesse is zeer breed maar ik zie mijzelf voornamelijk als natuurfotograaf. Dieren en landschappen hebben mijn voorkeur. In alle rust onze prachtige natuur vast leggen!

Naast het daadwerkelijk fotograferen bewerk ik ook alle foto`s in meer of mindere mate middels diverse technieken en software. Ik geloof echt dat bewerken net dat beetje extra kan geven aan een (in basis goede) foto.

In opdracht foto`s maken is iets waar ik ook voor gevraagd wordt evenals het schrijven van product reviews. Uitleg geven aan beginnende fotografen is iets wat ik ook graag doe. Een duidelijke, rustige uitleg buiten in de natuur is iets wat ik graag geef. Een verzoek of vraag kan via het contactformulier gesteld worden.

Over mezelf kan ik vertellen dat ik inmiddels al heel wat jaren mee ga in de wondere wereld van de ICT. Na jaren als Technisch consultant en later als Cloud Engineer werk ik tegenwoordig als systeembeheerder bij een geweldige werkgever in het mooie Brabant.  

Ik ben getrouwd, heb 2 prachtige kinderen en naast fotograferen reis ik graag of ga ik op stap met de motor. Een film bekijken in mijn “thuis bioscoop” is iets wat ik eveneens graag doe. Indien je na het lezen nog vragen hebt dan kan je die stellen via het contactformulier.

Paul Weekers.

Neem ook eens een kijkje op mijn Urbex fotografie website https://urban-exploration.info