Op zoek naar het Noorderlicht

Op zoek naar het Noorderlicht, het zou zomaar een titel van een boek of een mooie film kunnen zijn. Gelukkig gaat het hier om een levensechte ervaring, eentje welke mijn beste vriend en ik al een hele tijd op de bucketlist hadden staan.

Nadat ik samen met het gezin afgelopen zomer een geweldige vakantie in IJsland heb beleefd ontstond de wens om terug te gaan in de hoop het Noorderlicht te zien. Het koste niet veel moeite om mijn maat over te halen mee te gaan en al snel werden er datums geprikt een reis geboekt en plannen gesmeed. Gezien ik nu al enige ervaring met het eiland had was een todo list zo gemaakt en werd de korte periode zo vol mogelijk gepropt met verschillende bezienswaardigheden.

Weken lang hield ik de diverse Noorderlicht apps in de gaten, met regelmaat sprak ik een kennis welke in IJsland woont en heb zelfs contact gezocht met het instituut welke onderzoek naar het Noorderlicht doet op IJsland. Tot 1 week voor vertrek waren de berichten meer dan gunstig… Helaas nam dit vervolgens met de dag af, tja de natuur laat zich nu eenmaal niet plannen.

De reis is meer dan geweldig geweest, bij aankomst hadden we goed weer en hebben we eens echt de tijd gehad om bij te praten. In totaal zijn we zo`n 2,5 dag op IJsland geweest waarbij we 1 dag zeer goed en 1 dag zeer slecht weer hebben gehad. We hebben afwisselend gereden in onze 4×4 ontzettend veel gelachen en vooral enorm veel gezien. Deze paar dagen gaven mij een enorm gevoel van vrijheid, instappen, weg rijden maar ook weer stoppen en uitstappen wanneer je zin had. Soms vol gas en de andere keer rustig om alles in je op te nemen.

Dan de vraag of we het Noorderlicht hebben gezien. Technisch gezien kan ik beantwoorden met JA, we hebben de stralen gezien maar het was zo zwak dat alleen mijn camera daadwerkelijk de kleuren kom weergeven. Het was een geweldige ervaring (net zoals een biertje drinken onder de melkweg overigens). Maar het smaakt naar meer, ik zou graag het typische groene licht en het dansen daarvan duidelijker willen zien en willen vastleggen. Anders gezegd er komt wat mij betreft een nieuwe jacht naar het Noorderlicht.

Lang verhaal kort, op reis met je beste maat? Ik kan het iedereen van harte aanbevelen, kerel bedankt voor het geweldige weekend en je vriendschap!

Een volledig reisverslag vindt je hier.