Zooparc Overloon

Een tijdje geleden zijn we met het hele gezin, inclusief onze kleinste spruit naar Zooparc Overloon geweest. Zoals ik vorig jaar na ons bezoek aan Wildlands al aangaf fotografeer ik niet graag meer in dierentuinen. Naast het feit dat ik de dieren liever in het wild zie vindt ik de setting in een dierentuin ook vaak niet mooi. Nu valt dat laatst in Overloon wel mee maar toch liever Afrika dan Brabant zullen we maar zeggen.

Hoe dan ook, na een gesprekje met mijn fotografie maatje kreeg ik een ander inzicht, het maken van portretjes dat kon best leuk uit pakken! Ter plekke bedacht ik me dat door de felle zon ik wellicht eens leuke effecten middels spotmeting voor elkaar kon krijgen. Dit laatste werkt als volgt, wanneer de zon op je object schijnt en dit bij voorkeur een lichte kleur heeft en daarnaast de achtergrond wat donker is zorgt spotmeting ervoor dat je onderwerp, in dit geval het dier juist belicht wordt en de achtergrond zeer donker wordt. Middels contrast en eventueel wat doordrukken in Photoshop maak je dan een mooie zwarte achtergrond waardoor het dier letterlijk uit de foto knalt.

Aan zonlicht die dag geen gebrek, aan actieve dieren des te minder. Bij de tijger heb ik behoorlijk lang gewacht in de volle zon, tja je moet er wat voor over hebben.. Onderstaand het resultaat van een dagje dierentuin.