Vogels van Rendeux

Afgelopen zomer zijn we op vakantie geweest in de Belgische Ardennen. Het huisje hebben we al vaker gehuurd en zo wist ik dat er verschillende vogelsoorten in de buurt zaten. In overleg met de eigenaar heb ik vogelvoer meegenomen (speciaal voer wat niet meer kan ontkiemen en geen onkruid veroorzaakt).

Meteen de eerste ochtend ben ik begonnen met voeren. Eerst op een afstand waarna ik de hoopjes voer steeds dichterbij plaatste. Na enige tijd begonnen de vogels te wennen en heb ik het statief met camera in de woonkamer geplaatst waarna ik de eerste foto kon maken.

Omdat ik een hoopje voer niet bepaald natuurlijk vind uitzien heb ik (wederom in overleg) een takje geplaatst. De tak hebben we tijdens een van onze hikes meegenomen uit het bos. Uiteraard een afgebroken exemplaar met mooi mos.

De tak heb ik tijdelijk vast gezet met wat plakband, hoe simpel kan het zijn! De vogels waren inmiddels zo gewend dat ze ook kwamen eten wanneer we buiten zaten. Het takje heb ik zo geplaatst dat er een mooie achtergrond ontstaat en zo doende had ik mijn eigen privé fotohut waar ik dagelijks gefotografeerd heb.