Torenvalken

Op mijn website vind je veel verschillende vogels. Foto`s van havikken en buizerds heb ik meer dan op een aantal handen te tellen zijn. Maar torenvalken? Dat is een ander verhaal.

In de polder heb ik er wel eens gefotografeerd of op Texel maar dan houdt het ook wel op. Op de een of andere manier kom ik ze zoveel niet tegen.

Mijn maat, je weet wel van die geweldige fotohutten had weer een nieuw projectje. In samenspraak met een boer midden op een open veld een aanhanger met houten bouwkeet. Hoe komt ie erop zou je denken.

Op ruime afstand staat een nestkast welke dit jaar bewoond werd en, er waren jongen! Dat laatste betekend dat pa en ma af en aan blijven vliegen met muisjes. Plaats dan een aantal takken en wie weet heb je het geluk om deze prachtige jagers vast te kunnen leggen.

Om vier uur in de ochtend ging de wekker, ik probeerde nog een excuus te verzinnen om vooral niet op te hoeven staan maar wat ben ik gelukkig dat ik toch gegaan ben!

Wat een geweldige acrobaten zijn het! Ik ben echt blij verrast hoeveel verschillende foto`s je kan maken van slechts twee vogels.

Geniet je met me mee?