Siberische grondeekhoorn

Wederom een onderwerp wat al enige tijd, wat zeg ik jaren op de “todo” lijst stond: de Siberische grondeekhoorn. Al een hele tijd wist ik waar deze mooie beestjes hun onderkomen hebben maar het kwam er nooit van om ze met een bezoekje te vereren.

Deze eekhoorns komen van oorsprong niet uit Nederland en komen dan normaal gesproken niet in het wild voor. Zover ik begrepen heb zijn deze dieren ontsnapt tijdens een verhuizing bij een dierentuin en kunnen ze blijkbaar prima overleven in het Nederlandse klimaat en het bos waarnaar ze ontsnapt zijn.

Op Facebook zag ik een mooie serie van een fotograaf waar ik wel eens contact mee had. Een afspraak om samen te gaan was dan al snel gemaakt.

Eenmaal op locatie waren de eekhoorns vrij snel gevonden, al blijft het me verbazen hoe veel mensen ze schijnbaar over het hoofd zien. Wanneer je een beetje door hebt hoe ze bewegen zie je ze werkelijk overal!

Dat is ook meteen het mooie aan dit bos, er zijn werkelijk waar overal mooie stronken, takken, mos, blaadjes en ga maar door en overal kan je deze schattige dieren tegen komen.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een dag later nogmaals terug ging met het hele gezin. Het bos (park eigenlijk) geeft ook voldoende vertier voor de kids.

Lang verhaal kort, ik zal vast nog wel eens gaan.