Molen de Vlinder

Afgelopen tijd een aantal maal Molen de Vlinder bezocht. Middels Facebook zag ik een mooie foto voorbij komen en ging op zoek naar deze molen. Na even speuren bleek dat deze molen dicht bij huis was! Ideaal om een tripje te plannen.

Al snel sprak ik af met een andere fotograaf om tijdens de zonsondergang deze molen te bezoeken. Eenmaal op de plek van bestemming aangekomen bleken de poorten gesloten naar de dijk. De zon ging al snel onder en net voordat we de stoute schoenen aantrokken stopte er een auto.

Beleefd leg ik uit dat we graag vanaf de dijk willen fotograferen maar dat het poortje al op slot is. Helaas is de persoon niet bereid ons te laten passeren en verwijst ons naar een andere plek. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat ook deze spot niet veel soeps is.

Na slechts een aantal foto`s gemaakt te hebben vertrekken we weer.

Een paar weken later besluiten we in alle vroegte nogmaals een poging te doen. Eenmaal aangekomen zien we wederom iemand op de dijk. Onder het mom van “we zijn er nu toch” maar over het hek geklommen en de persoon benaderd.

Uiteindelijk blijkt hij de eigenaar te zijn van het aangrenzende land en tevens een hobby fotograaf. We vertellen hem wat er de vorige keer gebeurd is waarop we de nodige uitleg van het wel een wee van de molen en landerijen ontvangen. Hij laat ons gelukkig graag en zonder problemen onze gang gaan.

Het licht is deze ochtend beter dan tijdens ons voorgaande bezoek, echter nog steeds niet helemaal naar mijn zin. Lang verhaal kort: ik zal vast nog wel eens gaan.