De Oversteek in Nijmegen

Een tijdje geleden zag bij bij een stel bekende fotografen mooie avond foto`s van De Oversteek in Nijmegen voorbij komen. Het duurde dan ook niet lang of ik vroeg om een keertje mee te mogen. Dat was gelukkig geen probleem en een datum was daarmee al snel gepland.

Voor zonsondergang rij ik naar de opgegeven locatie, ik parkeer bij het monument waarbij al best wat bedrijvigheid is. Ik hoef niet lang te wachten op mijn mede fotografen en na een corona proof welkom zijn we al snel aan het kletsen. Ik wordt voorzien van alle hande informatie over de oversteek. Wat de gedeachtegang achter de lampen is, over de veteranen en de oorlog. Super interessant allemaal!

De zon begint te zakken en voegt wat kleur toe aan de hemel. De eerste foto`s worden gemaakt. Na nog een tijd kletsen gaan de lampen onder de brug aan en kunnen we tijdens het blauwe uurtje de mooiste platen schieten. het is een prachtige avond geworden en uiteraard wil ik zeker nog eens terug!