Bultrug walvis Sep

Tijdens onze reis op IJsland hadden we een excursie geboekt waar we mogelijk de Bultrug walvis Sep zouden spotten. Onze gastheer en tevens ecoloog begon zijn verhaal als volgt:

Mooi weer is hier zeldzamer dan het zien van een walvis, de tocht begint dus al goed (het was die dag, en 5 dagen achter elkaar goed weer op IJsland, een unicum wat het nieuws gehaald heeft). Hij vervolgde zijn verhaal, als jullie geluk hebben dan spotten we er 1, met wat meer geluk zal de walvis naar jullie zwaaien met zn vinnen en als jullie echt “lucky bastards” zijn dan zien jullie een breach (sprong). Ik vermoed dat we erg gelukkige kl**tzakken zijn geweest want we hebben 2 walvissen gezien, 4 a 5 sprongen en ontelbaar vaak een vin of het zwaaien daarvan.

De tocht op de boot was overigens niet voor iedereen weg gelegd, de boot kantelde en deinde flink, genoeg om mensen over de railing te krijgen. Desondanks hebben we een geweldige middag gehad waarbij ons dochtertje van 4 de naam “Sep” aan 1 van de walvissen heeft gegeven, een ervaring om nooit meer te vergeten!